Hamam Gazi Mehmet Pasha

Hamami i Prizrenit apo Hamam Gazi Mehmet Pasha është një hamam në Prizren të Kosovë. Hamami është ndërtuar në fund të shekullit të XV-të (1498) dhe për këtë arsye është në listën e monumenteve të Kosovës.

Hamami i Prizrenit

Hamami i Prizrenit

Hamami i Prizrenit ndodhet në qytetin e vjetër të Prizrenit dhe është ndërtuar në fund të shekullit të XV-të, më saktësisht në 1498. Hamami (banjë turke) është i llojit "hamam çift" që është përdorur nga të dy gjinitë në të njëjtën kohë. Përbëhet nga gurë të ndryshëm. Pjesa e hamamit për burrat është pak më e madhe se pjesa tjetër për gratë.

Hamami ka të gjitha dhomat që kanë hamame të këtij lloji, kështu që përbëhet nga pjesa hyrëse (pjesa e pritjes dhe pirjes), pjesa e gardërobës, pjesa qendrore ku ka larje, djersitje, kënaqësi dhe pjesa e kazanit është pjesa jugore e objektit.

Hamami përbëhet nga gurë të ndryshëm të kombinuar me tulla. Muret janë afërsisht 90 cm të trasha dhe të suvatuara nga brenda. Kulmi i ndërtesës ka dy kupola në daulle në pjesën e ftohtë (pritja) dhe nëntë kupola të vogla mbi pjesën e ngrohtë të hamamit. Veshjet dhe pjesa e bojlerit janë të mbuluara me harqe. Mbulesa është me pllaka në pjesën e ftohtë, ndërsa pjesët tjera janë me pllaka nga plumbit.


Artikuj me simbole shqiptare dhe kosovare


SHOP

Foto Galeria

Na dërgoni fotot tuaja më të bukura të Kosovës. Ne tregojmë fotografitë më të mira nga atdheu.

Hamami i Prizrenit Gazi Mehmet Pasha
Hamami i Prizrenit nga brenda
Hamami i Prizrenit
Hamami Kosovës
Hamami i Prizrenit Kosovës

Newsletter - atdheu.com

Ka shumë për të zbuluar!

Regjistrohuni në Newsletter për të qenë gjithmonë i informuar me të rejat dhe ofertat tona më të fundit.


Fluturimet

Këtu mund ti gjeni kompanitë më të besueshme, të përzgjedhura që organizojnë fluturime drejt Prishtinës nga të gjitha qendrat botërore dhe anasjelltas. Rezervime të shpejta dhe të sigurta të biletave.

Info

Udhëzues udhëtimi

Turne me udhëzues (travel guides) janë argëtuese! Jo vetëm që do të mësoni shumë për vendin që po vizitoni, por gjithashtu do të mbeteni të habitur, të kënaqur kur zbuloni kënaqësitë e Kosovës me një udhëzues të mirë.

Info

Hotele

Akomodimi në Kosovë është i lirë, kështu që ju mund të gjeni edhe hotele ekskluzive me çmime të ulëta. Mund të kurseni shumë nëse vendosni për një hostel apo apartament privat.

Info

Top Ofertat për vizitorët tanë në vendet e më poshtme:

Ne kemi zgjedhur ofertat më të mira në vendet e juaj, ofertat e sigurimit, ofertat për smartphone, ofruesve të internetit, kredive, online-shop dhe shumë më tepër.