Parku i Gërmisë

Parku Germia është një park i madh dhe i bukur në pjesën lindore të qytetit të Prishtinës. Një vend i shkëlqyeshëm për t'u çlodhur dhe për të kaluar kohën me miqtë ose familjen. Mundësi e mirë për të dalë nga jeta e qytetit dhe për të shijuar natyrën.

Pishina i Gërmisë në Prishtinë Bazeni

Parku i Gërmisë në Prishtinë

Germia është një park rajonal në verilindje të Prishtinës në Kosovë dhe mbulon një sipërfaqe prej 62 kilometra katrorë. Nuk ka asgjë si të kesh një park të madh në një kryeqytet. Vetëm disa kilometra nga qendra e qytetit. Ideale për shëtitje, çiklizëm, relaksim dhe gjithashtu duke provuar disa pjata lokale në restorantet aty pranë. Pyjet e pafund, shtigjet e mbajtura mirë, ajri i pastër dhe afërsia me qytetin e bëjnë atë një vend tërheqës për të kaluar një pasdite të qetë ose një fundjavë të këndshme. Në 1987 kompleksi "Germia" u vendos nën mbrojtje nga këshilli i qytetit të Prishtinës në kategorinë "Parku Natyror Rajonal" dhe tani menaxhohet nga ndërmarrja publike "Hortikultura".

Përveç kësaj, ka një pishinë të madhe noti në hyrje të parkut. Skijimi është një tjetër aktivitet që mund të bëhet atje në dimër, megjithëse nuk ka ashensorë të skive ose pajisje të tjera. Për shkak të vendndodhjes së tij gjeografike dhe kushteve klimatike, parku i Gërmisë ka një faunë të pasur me 63 lloje kafshësh dhe një larmi prej rreth 600 llojeve bimore. Pika e tij më e lartë, Maja e Butos (Mramor), është 1050 metra mbi nivelin e detit dhe më e ultë 663 metra mbi nivelin e detit. Parku Kombëtar Germia është parku më i madh dhe më i bukur natyror në Prishtinë.

Zona e rekreacionit përfshin një sipërfaqe prej 41,40,52 hektarë, me pjesën më të madhe të zonës së mbuluar me pyje lisi dhe ahu, ndërsa pjesa tjetër përfshin livadhe, rrugë dhe infrastruktura të tjera. Kjo zonë fillon në pishinën gjermane dhe shtrihet deri në fillim të ashensorit të skive, duke përfshirë livadhe, shesh lojërash për fëmijë, terrene sportive dhe bujtina. Livadhi që fillon në hyrje të zonës është i rrethuar nga pyje lisi dhe ahu dhe përdoret si zonë pikniku. Në këtë zonë janë ndërtuar tre restorante, një amfiteatër, fusha volejbolli, basketbolli dhe tenisi, shtigje shëtitjeje me stola, terrene lojërash për fëmijë dhe shumëë burim uji të ëmbël nga i cili mund të pini. Pishina është mjaft e freskët - e projektuar si një liqen dhe ka një sipërfaqe të konsideruar.


Partneri juaj profesional për Webdesign


Rrisni biznesin tuaj me një Web faqe dhe marketing profesional.


Web Faqe & Marketing

Foto Galeria

Na dërgoni fotot tuaja më të bukura të Kosovës. Ne tregojmë fotografitë më të mira nga atdheu.

Gërmia parku në dimër
Germisë parku në vjeshtë
Germia Prishtin në pranverë
Mali Gërmia parku Prishtina
Parku i Gërmisë dimër

Newsletter - atdheu.com

Ka shumë për të zbuluar!

Regjistrohuni në Newsletter për të qenë gjithmonë i informuar me të rejat dhe ofertat tona më të fundit.


Fluturimet

Këtu mund ti gjeni kompanitë më të besueshme, të përzgjedhura që organizojnë fluturime drejt Prishtinës nga të gjitha qendrat botërore dhe anasjelltas. Rezervime të shpejta dhe të sigurta të biletave.

Info

Udhëzues udhëtimi

Turne me udhëzues (travel guides) janë argëtuese! Jo vetëm që do të mësoni shumë për vendin që po vizitoni, por gjithashtu do të mbeteni të habitur, të kënaqur kur zbuloni kënaqësitë e Kosovës me një udhëzues të mirë.

Info

Hotele

Akomodimi në Kosovë është i lirë, kështu që ju mund të gjeni edhe hotele ekskluzive me çmime të ulëta. Mund të kurseni shumë nëse vendosni për një hostel apo apartament privat.

Info