Zona e skive në Brezovica

E vlerësuar lartë është Brezovica, e përsosur për ski dhe dëborë, janë në dispozicion 15,6 km shpate. 9 ashensorë transportojnë mysafirët. Zona e sporteve dimërore është në një lartësi prej 1,718 deri në 2,522 m.

Brezovica Kosova

Brezovica qendra e skijimit në Kosovë

Brezovica është qendra më e madhe e pushimeve të skive në Kosovë në komunën e Shtërpcës në jug të Kosovës. Ndodhet rreth 20 kilometra në lindje të Prizrenit dhe 5 kilometra në jugperëndim të qytetit kryesor të Shtërpcës. Zona e skive ndodhet në shpatet veriperëndimore në Malet Lindore të Sharrit - një varg malor afërsisht 80 kilometra i gjatë që shtrihet ndërmjet Kosovës dhe Maqedonisë dhe arrin lartësi mbi 2000 metra.

Në Piribeg, e cila është pika më e lartë lindore në Malet e Sharrit me një lartësi prej 2524 metra mbi nivelin e detit, ndodhet tetë kilometra në juglindje. Shpatet janë të përshtatshme për të gjitha disiplinat e skive alpine. Brezovica është pjesë e Parkut Kombëtar të Maleve të Sharrit, një rezervat natyror që është shtëpia e llojeve të shumta të kafshëve dhe bimëve.

Ajri është i pastër, qielli është i kaltër, peizazhi malor është të paktën po aq madhështor sa në Alpe dhe zbritja në shpatet me dëborë pluhur të pashuar janë të garantuara. Sapo të shkrihet bora arrijnë ditët me diell, andaj një udhëtim me biçikletë malore përgjatë rrugëve të shtruara dhe me zhavorr krijojnë momente të pa harruara. Dhuroni vetes një shëtitje në shpatet e malit Brezovica dhe mblidhni fruta pylli dhe bimë medicinale. Ose bëni një udhëtim ditor në një nga monumentet e shumta kulturore dhe historike në këtë zonë. Kosova - Brezovica është gjithashtu një vend i njohur për gjuetarët dhe peshkataret, pasi ka disa rezervuarë akulli të pasur me troftë, përrenj malorë dhe lumenj, si dhe hapësira të shumta jetese për kafshë të egra, veçanërisht dhi, arinj që i takojmë shumë herë.


Artikuj me simbole shqiptare dhe kosovare


SHOP

Foto Galeria

Na dërgoni fotot tuaja më të bukura të Kosovës. Ne tregojmë fotografitë më të mira nga atdheu.

Brezovica - Skijimi në Kosovë
Skijimi në Kosovë Pushime
Zona e skive në Brezovica
Brezovica e sporteve dimërore
Brezovica Sharri Kosove

Newsletter - atdheu.com

Ka shumë për të zbuluar!

Regjistrohuni në Newsletter për të qenë gjithmonë i informuar me të rejat dhe ofertat tona më të fundit.


Fluturimet

Këtu mund ti gjeni kompanitë më të besueshme, të përzgjedhura që organizojnë fluturime drejt Prishtinës nga të gjitha qendrat botërore dhe anasjelltas. Rezervime të shpejta dhe të sigurta të biletave.

Info

Udhëzues udhëtimi

Turne me udhëzues (travel guides) janë argëtuese! Jo vetëm që do të mësoni shumë për vendin që po vizitoni, por gjithashtu do të mbeteni të habitur, të kënaqur kur zbuloni kënaqësitë e Kosovës me një udhëzues të mirë.

Info

Hotele

Akomodimi në Kosovë është i lirë, kështu që ju mund të gjeni edhe hotele ekskluzive me çmime të ulëta. Mund të kurseni shumë nëse vendosni për një hostel apo apartament privat.

Info

Top Ofertat për vizitorët tanë në vendet e më poshtme:

Ne kemi zgjedhur ofertat më të mira në vendet e juaj, ofertat e sigurimit, ofertat për smartphone, ofruesve të internetit, kredive, online-shop dhe shumë më tepër.