Liqeni i Vërmicës

Pamje që të lë pa frymë dhe brigjet me bar të Liqenit të Vërmica janë një destinacion i përsosur për një piknik apo pushim.

Kosova Liqeni i Vërmicës

Liqeni i Vermicës në Kosovë

Vërmica është një fshat në Kosovë. Ndodhet në jugperëndim të skajshëm të Kosovës, mu në kufi me Shqipërinë dhe është pjesë e komunës së Prizrenit. Liqeni i Vërmicës ndodhet në luginën e Drinit të Bardhë, i cili ka krijuar një parajsë këtu midis dy maleve: Koritnik në jug dhe Pashtriku në veri. Qytetet më të afërta janë Shkoza (Kosovë) në verilindje dhe Morina (Shqipëri) në jugperëndim. Qyteti i madh i Prizrenit është rreth dymbëdhjetë kilometra larg.

Liqeni i Vërmica është një liqen 12 kilometra nga Prizreni në rrugën për në Kukës (Shqipëri), liqe ky i përshtatshëm për sporte të ujit, peshkim por edhe për piknik apo edhe shijimi i restoranteve ku mund të gjeni ushqime peshku të freskët. Pamjet befasuese këtu midis dy maleve Koritnik në jug dhe Pashtrikut në veri dhe brigjet me bar të liqenit janë një destinacion i përsosur për çdo familje.

Vërmica është bërë një stacion tranzit ku shumë turist bëjnë ndalesë pushimi për freskim dhe ushqime të freskëta falë autostradës të sapo ndërtuar. Me malet përreth dhe liqenin e Vërmicës/Fierza, vendi ka potencial si destinacion turistik. Përveç kësaj, është gjithashtu një vend i përsosur për peshkim. Ka një numër restorantesh pranë liqenit që ofrojnë pamje që të lë pa frymë me ushqime cilësore dhe të përballueshme. Këto restorante janë veçanërisht të njohur për cilësinë dhe peshkun e përgatitur mirë. Regjistrimi i popullsisë në vitin 2011 tregoi se Vërmica ishte shtëpia e 661 personave. Vërmica ka një klimë të butë kontinentale me një temperaturë mesatare vjetore prej 12.2 ° C dhe një reshje vjetore mbi 900 mm. Në korrik, temperatura mesatare është 22.3 ° C, në janar 0.8 ° C.


Artikuj me simbole shqiptare dhe kosovare


SHOP

Fotogalerie

Na dërgoni fotot tuaja më të bukura të Kosovës. Ne tregojmë fotografitë më të mira nga atdheu.

Vërmica Kosova
Vermica peshkim
Vërmica Ura Autostrada
Vërmica është një fshat në Kosovë
Vermica liqeni pa uje

Newsletter - atdheu.com

Ka shumë për të zbuluar!

Regjistrohuni në Newsletter për të qenë gjithmonë i informuar me të rejat dhe ofertat tona më të fundit.


Fluturimet

Këtu mund ti gjeni kompanitë më të besueshme, të përzgjedhura që organizojnë fluturime drejt Prishtinës nga të gjitha qendrat botërore dhe anasjelltas. Rezervime të shpejta dhe të sigurta të biletave.

Info

Udhëzues udhëtimi

Turne me udhëzues (travel guides) janë argëtuese! Jo vetëm që do të mësoni shumë për vendin që po vizitoni, por gjithashtu do të mbeteni të habitur, të kënaqur kur zbuloni kënaqësitë e Kosovës me një udhëzues të mirë.

Info

Hotele

Akomodimi në Kosovë është i lirë, kështu që ju mund të gjeni edhe hotele ekskluzive me çmime të ulëta. Mund të kurseni shumë nëse vendosni për një hostel apo apartament privat.

Info

Top Ofertat për vizitorët tanë në vendet e më poshtme:

Ne kemi zgjedhur ofertat më të mira në vendet e juaj, ofertat e sigurimit, ofertat për smartphone, ofruesve të internetit, kredive, online-shop dhe shumë më tepër.