Liqeni i Gazivodes

Gazivoda është liqeni më i madh dhe më i bukur në Kosovë. Një rezervar i gjatë 24 kilometra në rrjedhën e lumit Ibër. Liqeni e ka marrë emrin nga lokaliteti Gazivode.

Liqeni i Gazivodes Ujëmani

Liqeni i Ujëmanit

Liqeni i Gazivodës ose Liqeni Ujëmani është një rezervuar në rrjedhën e lumit Ibër. Liqeni e ka marrë emrin nga qyteti i Gazivodës. Zona e saj është 11.9 km². Shtrihet në një lartësi prej 694 m dhe është e thellë deri në 105 metra. Rezervuari ka një vëllim mesatar prej 370 milion m³.

Diga u ndërtua midis 1973 dhe 1977. Një liqen i mrekullueshëm, i përdorur gjithashtu si zonë rekreative, mbi dhe përreth Liqenit të Gazivodës nuk ka mungesë të aktiviteteve në natyrë. Ju mund të bëni not, zhytje, kayaking ose surfing në erë.

Rruga nacionale M-22.3 (Novi Pazar - Mitrovica) kalon përgjatë bregut të veriut të liqenit. Karakteristikë për zonën janë gjithashtu shumë fshatra origjinale malore, duke përfshirë Ribarice, Banje dhe Rezala komuna Kosovare Zubin Potok. Në Brnjak, në afërsi të vendkalimit kufitar, ekziston një urë mbi Liqen. Liqeni gjithashtu siguron ujë thelbësor për ftohjen e dy termocentraleve (Kosova A dhe Kosova B), të cilat prodhojnë rreth 92 përqind të energjisë elektrike të Kosovës.


Partneri juaj profesional për Webdesign


Rrisni biznesin tuaj me një Web faqe dhe marketing profesional.


Web Faqe & Marketing

Foto Galeria

Na dërgoni fotot tuaja më të bukura të Kosovës. Ne tregojmë fotografitë më të mira nga atdheu.

Ujëmanit Gazivoda
Liqeni i Ujëmanit Gazivoda
Gazivoda
Gazivoda Zubin Potok
Liqeni Gazivoda Kosova

Newsletter - atdheu.com

Ka shumë për të zbuluar!

Regjistrohuni në Newsletter për të qenë gjithmonë i informuar me të rejat dhe ofertat tona më të fundit.


Fluturimet

Këtu mund ti gjeni kompanitë më të besueshme, të përzgjedhura që organizojnë fluturime drejt Prishtinës nga të gjitha qendrat botërore dhe anasjelltas. Rezervime të shpejta dhe të sigurta të biletave.

Info

Udhëzues udhëtimi

Turne me udhëzues (travel guides) janë argëtuese! Jo vetëm që do të mësoni shumë për vendin që po vizitoni, por gjithashtu do të mbeteni të habitur, të kënaqur kur zbuloni kënaqësitë e Kosovës me një udhëzues të mirë.

Info

Hotele

Akomodimi në Kosovë është i lirë, kështu që ju mund të gjeni edhe hotele ekskluzive me çmime të ulëta. Mund të kurseni shumë nëse vendosni për një hostel apo apartament privat.

Info