Qyteti i Drenasit

Drenasi është një qytet në qendër të Kosovës dhe është i vendosur në rajonin e Drenicës, i cili ndan perëndimin nga lindja e Kosovës.

Drenasi Kosova

Drenasi (Gllogoci) - Drenica

Zona e komunës së Drenasit (ish Gllogoc) ndodhet në pjesën qendrore të Kosovës. Komuna e Drenasit mbulon rreth 290 kilometra katrorë e cila përbëhet nga 42 vendbanime dhe është e vendosur në mes të Maleve Çiçavica në lindje dhe Kodrave të Drenicës në veri dhe perëndim, rreth 30 kilometra në perëndim të kryeqytetit Prishtina. Rruga kryesore nga Prishtina për në Pejë kalon nëpër komunë.

Duke filluar nga kjo rrugë, në një kryqëzim në fshatin Komoran, një rrugë më e vogël degëzohet në veri nga rruga kryesore që kalon përmes vetë qytetit të Drenasit dhe vazhdon për në Skënderaj. Këto male shtrihen në të dy anët e Luginës së lumit Drenica. Sipërfaqet e tokës së Luginës së Drenicës depërtohen nga sistemi i ujitjes "Iber".

Përroi apo Lumi i Gllobarit rrjedh përmes Drenasit, i cili takon Lumën e vogël afër Lumëbardhit dhe derdhet në lumin Drenica. Një veçanti tjetër e kësaj zone është miniera dhe shkritorja e "Feronikelit" si dhe disa gurore e kësaj Komune. Lumenjtë Drenica dhe Vërbicë kalojnë nëpër këtë komunë, uji i së cilës përdoret për ujitje të tokave bujqësore. Sipas regjistrimit të fundit, kjo zonë kishte një popullsi prej mbi 67,000, ndërsa vlerësimet e fundit tani kanë mbi 75,400. Popullsia e kësaj komune jeton në 42 vendbanime: në 36 fshatra, 2 qendra urbane, 3 lokalitete dhe qendra e Drenasit. Komuniteti po ndërmerr disa hapa drejt një transformimi gradual të strukturave të tij ekonomike, bujqësore, arsimore, shëndetësore dhe industriale. Veçanërisht me përmirësimin e strukturës së zhvillimit komunal u ndikua krijimi i rrjetit arsimor, rrjeti i sistemit shëndetësor dhe intensifikimi i zhvillimit bujqësor sidomos pas ndërtimit të sistemit të ujitjes "Iber", këto krijuan një lëvizje pozitive në ekonominë e pazhvilluar të Drenasit, pastaj lëvizje pozitive është shënuar edhe pas ndërtimit të kompleksit "Feronikeli".


Partneri juaj profesional për Webdesign


Rrisni biznesin tuaj me një Web faqe dhe marketing profesional.


Web Faqe & Marketing

Foto Galeria

Na dërgoni fotot tuaja më të bukura të Kosovës. Ne tregojmë fotografitë më të mira nga atdheu.

Drenasi
Drenas Drenica
Qyteti i Drenasit Drenica
Drenas Parku
Drenasi Gllogoci

Newsletter - atdheu.com

Ka shumë për të zbuluar!

Regjistrohuni në Newsletter për të qenë gjithmonë i informuar me të rejat dhe ofertat tona më të fundit.


Fluturimet

Këtu mund ti gjeni kompanitë më të besueshme, të përzgjedhura që organizojnë fluturime drejt Prishtinës nga të gjitha qendrat botërore dhe anasjelltas. Rezervime të shpejta dhe të sigurta të biletave.

Info

Udhëzues udhëtimi

Turne me udhëzues (travel guides) janë argëtuese! Jo vetëm që do të mësoni shumë për vendin që po vizitoni, por gjithashtu do të mbeteni të habitur, të kënaqur kur zbuloni kënaqësitë e Kosovës me një udhëzues të mirë.

Info

Hotele

Akomodimi në Kosovë është i lirë, kështu që ju mund të gjeni edhe hotele ekskluzive me çmime të ulëta. Mund të kurseni shumë nëse vendosni për një hostel apo apartament privat.

Info

75.400

Einwohner

290 km²

Stadtgebiet

1949

Gründung