Ujëvarat e Mirushës

16 Ujëvarat e Mirushës shtrihen në një gjatësi prej dhjetë kilometrash në drejtim lindje-perendim dhe shtrihen në një lartësi prej 400 deri 480 metra. Edhe nese vizitohet në dimër Mirusha, udhëtimi në park është i mahitëshëm sepse ujëvarat janë gjithashtu një spektakël kur ngrihen.

Ujëvarat e Mirushës

Ujëvarat e bukura të Mirushës

Një nga destinacionet më të bukura të pushimeve në Kosovë është padyshim ujëvarat e Mirushës. Ujëvarat e Mirushës janë një ujëvarë e ujëvarave në lumin me të njëjtin emër që ndodhen në jug të Maleve Gremnik në Kosovën perëndimore. Për shkak të diversitetit të tij biologjik, rajoni përgjatë ujëvarave është një rezervat natyror që mbulon një sipërfaqe prej rreth 550 hektarë dhe është i ndarë në mes të tre komunave të Klinës, Malishevës dhe Rahovecit.

Ujëvarat e Mirushës ndodhen në një grykë që u formua nga Mirusha, një degë e Drinit të Bardhë. 16 ujëvara shtrihen në një gjatësi prej dhjetë kilometrash në një drejtim lindje-perëndim dhe janë në një lartësi prej 400 deri 480 metra. Ujëvarat e Mirusha janë një destinacion i njohur turistik në Kosovë, ujëvarat e kësaj bukurie janë vështirë të gjenden kudo në Evropë.

Ka 13 liqene të vegjël midis tyre. Ujëvara më e lartë është midis liqenit të gjashtë dhe të shtatë. Ai është i lartë 22 metra. Zona është e pasur me specie bimore dhe shtazore. Pjesa më e madhe e zonës është e pyllëzuar nga lisat hungarezë. 330 bimë vaskulare janë identifikuar në territorin e Zonës së Konservimit Mirusha, pa llogaritur myshkët dhe llojet e talusit. Nga këto të fundit, klasifikohen 44 specie të kërpudhave të mëdha. Ndër të tjera, speciet e mëposhtme të kafshëve u vunë re në rezervatin natyror: derri i egër, vjedulla, lepuri kafe, ketri, ujku, mace e egër, kungulli i pishës, muskrat, miu me qafë të verdhë, iriq jugor me rrathë të bardhë, breshka greke dhe gjarpëri me brirë evropian. Lumi Mirusha gjithashtu ofron kushte të mira për amfibët dhe peshqit.


Partneri juaj profesional për Webdesign


Rrisni biznesin tuaj me një Web faqe dhe marketing profesional.


Web Faqe & Marketing

Foto Galeria

Na dërgoni fotot tuaja më të bukura të Kosovës. Ne tregojmë fotografitë më të mira nga atdheu.

Mirusha në dimër Ujëvarat
Ujëvarat e bukura të Mirushës
Mirusha shpella
Mirusha Kosove
Turne Ujëvarat e Mirushës në Kosovë

Newsletter - atdheu.com

Ka shumë për të zbuluar!

Regjistrohuni në Newsletter për të qenë gjithmonë i informuar me të rejat dhe ofertat tona më të fundit.


Fluturimet

Këtu mund ti gjeni kompanitë më të besueshme, të përzgjedhura që organizojnë fluturime drejt Prishtinës nga të gjitha qendrat botërore dhe anasjelltas. Rezervime të shpejta dhe të sigurta të biletave.

Info

Udhëzues udhëtimi

Turne me udhëzues (travel guides) janë argëtuese! Jo vetëm që do të mësoni shumë për vendin që po vizitoni, por gjithashtu do të mbeteni të habitur, të kënaqur kur zbuloni kënaqësitë e Kosovës me një udhëzues të mirë.

Info

Hotele

Akomodimi në Kosovë është i lirë, kështu që ju mund të gjeni edhe hotele ekskluzive me çmime të ulëta. Mund të kurseni shumë nëse vendosni për një hostel apo apartament privat.

Info

16

Ujëvara

13

Liqene të vegjël

480 m

Mbi nivelin e detit