Rezervati i arinjve në Prishtinë

Strehimorja e arinjve Prishtina (Bear Sanctury Prishtina) është një mbyllje e arinjve në Kosovë rreth tetë kilometra në lindje të qytetit të Prishtinës.

Pylli i arinjve Prishtina Kosovë

Pylli i arinjve Prishtina

Kur vizitoni Prishtinën dhe rrethinat e saj, sigurohuni që të vizitoni Pyllin e Arinjve, një vend mahnitës dhe unik është edhe strehimorja e arinjve Prishtina . Pylli i Ariut ngjyrë kafe katër pllamesh është i vendosur në afërsi të Prishtinës, jo shumë larg rezervuarit të Badovcit. Ky është vendi ku nuk është e mundur vetëm të shohësh arinj në një mjedis të rregulluar posaçërisht me pishina për ta, por edhe të mësosh historitë e tyre personale.

Jo shumë kohë më parë këta arinj ishin në robëri dhe shfaqeshin nëpër kafaze në restorante. Parlamenti ndaloi mbajtjen e padenjë të arinjve në Nëntor 2010. Rezervati i ariut është rreth gjysmë ore me makinë nga qendra e qytetit të Prishtinës dhe është një park kombëtar 16 hektarësh pranë kryeqytetit të Prishtinës.

Pylli i Arinjve të Prishtinës është i hapur për vizitorët nga Shkurti deri në Dhjetor. Vizitorët mund të bëjnë një shëtitje nëpër pyllin e ariut, të shohin arinj në mjedisin e tyre natyror. Aktualisht, mbi 20 arinj ngjyrë kafe, të cilët më parë mbaheshin si të ashtuquajtur arinj restoranti në Kosovë dhe Shqipëri, tani bëjnë një jetë të përshtatshme për speciet në mbyllje të mëdha natyrore me këlyshit e tyre.
Adresa e Rezervatit: Mramor, Liqeni Badovci, Prishtinë 10000.


Artikuj me simbole shqiptare dhe kosovare


SHOP

Foto Galeria

Na dërgoni fotot tuaja më të bukura të Kosovës. Ne tregojmë fotografitë më të mira nga atdheu.

Rezervati i arinjve Prishtina
Strehimorja e arinjve Kosovë
Strehimorja e arinjve Kosovë
Rezervati i arinjve Mramor Kosovë
Pylli e Arinjve Bear Sanctury Prishtina

Newsletter - atdheu.com

Ka shumë për të zbuluar!

Regjistrohuni në Newsletter për të qenë gjithmonë i informuar me të rejat dhe ofertat tona më të fundit.


Fluturimet

Këtu mund ti gjeni kompanitë më të besueshme, të përzgjedhura që organizojnë fluturime drejt Prishtinës nga të gjitha qendrat botërore dhe anasjelltas. Rezervime të shpejta dhe të sigurta të biletave.

Info

Udhëzues udhëtimi

Turne me udhëzues (travel guides) janë argëtuese! Jo vetëm që do të mësoni shumë për vendin që po vizitoni, por gjithashtu do të mbeteni të habitur, të kënaqur kur zbuloni kënaqësitë e Kosovës me një udhëzues të mirë.

Info

Hotele

Akomodimi në Kosovë është i lirë, kështu që ju mund të gjeni edhe hotele ekskluzive me çmime të ulëta. Mund të kurseni shumë nëse vendosni për një hostel apo apartament privat.

Info

Top Ofertat për vizitorët tanë në vendet e më poshtme:

Ne kemi zgjedhur ofertat më të mira në vendet e juaj, ofertat e sigurimit, ofertat për smartphone, ofruesve të internetit, kredive, online-shop dhe shumë më tepër.