Muzeu Kombëtar

Muzeu Kombëtar i Kosovës është muzeu më i madh dhe më i rëndësishëm në Kosovë. Ndodhet në Prishtin dhe u themelua në 1949. Koleksioni përmban mbi 50,000 artefakte.

Muzeu i Kosovës

Muzeu i Kosovës - Prishtinë

Muzeu është themeluar në vitin 1949 me qëllim për ruajtjen, restaurimin, konservimin dhe prezantimin e trashëgimisë kulturore nga territori i asaj pra Republika e Kosovës. Muzeu është e ndarë në katër departamente organizative: arkeologji, numizmatikë, etnologji dhe histori moderne dhe natyrë.

Ekspozitat dhe artefaktet e muzeut janë ekspozuar dhe ruajtur në tre ndërtesa. Koleksioni përmban mbi 50,000 objekte. Edhe 1200 objekte të tjera do të kthehen nga Beogradi në të ardhmen. Muzeu është ndërtuar në 1889 në stilin Austro-Hungarez për qëllime fillimisht ushtarake.

Dy salla përdoren për koleksionet e ekspozitave dhe një për ekspozitat e veçanta. Oborri i brendshëm dhe parku arkeologjik (lapidarium) nga ndërtesa kryesore përdoren gjithashtu për ekspozita të ndryshme. Kati i tretë i ndërtesës është vendi i punës i Institutit Arkeologjik të Kosovës. Muzeu Etnologjik është pjesë integrale e Muzeut të Kosovës. Ai është vendosur në katër ndërtesa historike në rrugën Henrik Barić në veri të qytetit të vjetër, dy prej të cilave janë ndërtuar në shekullin18 dhe dy në shekullin 19. Kompleksi i ndërtesave mban emrin e Emin Gjikës, një tregtar vendas. Muzeu i Kosovës ka vendosur koleksionin e ekspozitave etnologjike atje që nga viti 2006. Shtëpia e Pavarësisë është pjesa e tretë dhe e fundit e muzeut dhe mbledh objekte, fotografi, dokumente dhe të ngjashme, të cilat kanë si temë pavarësinë e Republikës së Kosovës në vitin 2008.


Artikuj me simbole shqiptare dhe kosovare


SHOP

Foto Galeria

Na dërgoni fotot tuaja më të bukura të Kosovës. Ne tregojmë fotografitë më të mira nga atdheu.

Muzeu i Kosovës Prishtinë
Hyjnesha në fron
Kosovo Muzeu Arkeologjik
Muzeu i Kosovës - Prishtinë
Muzeu Prishtina

Newsletter - atdheu.com

Ka shumë për të zbuluar!

Regjistrohuni në Newsletter për të qenë gjithmonë i informuar me të rejat dhe ofertat tona më të fundit.


Fluturimet

Këtu mund ti gjeni kompanitë më të besueshme, të përzgjedhura që organizojnë fluturime drejt Prishtinës nga të gjitha qendrat botërore dhe anasjelltas. Rezervime të shpejta dhe të sigurta të biletave.

Info

Udhëzues udhëtimi

Turne me udhëzues (travel guides) janë argëtuese! Jo vetëm që do të mësoni shumë për vendin që po vizitoni, por gjithashtu do të mbeteni të habitur, të kënaqur kur zbuloni kënaqësitë e Kosovës me një udhëzues të mirë.

Info

Hotele

Akomodimi në Kosovë është i lirë, kështu që ju mund të gjeni edhe hotele ekskluzive me çmime të ulëta. Mund të kurseni shumë nëse vendosni për një hostel apo apartament privat.

Info

Top Ofertat për vizitorët tanë në vendet e më poshtme:

Ne kemi zgjedhur ofertat më të mira në vendet e juaj, ofertat e sigurimit, ofertat për smartphone, ofruesve të internetit, kredive, online-shop dhe shumë më tepër.