Shpella e Gadimes

Shpella mbresëlënëse stalaktit e gjatë 1260 metra ndodhet rreth 20 km në jug të kryeqytetit Prishtinë dhe u zbulua vetëm në 1966 gjatë punimeve që po i realizonte.

Shpella e Gadimes

Shpella stalaktite e Gadimes

Stalaktit Shpella e Gadimes është një shpellë gëlqeror në fshatin Gadime e ulët në komunën e Lipjanit në Kosovë. Shpella është e gjatë 1,260 metra. Për turistët, megjithatë, është e mundur të shohin vetëm 500 metrat e para të shpellës, pasi pjesa tjetër e shpellës nuk është ende e arritshme.

Brenda shpellës ka një liqen, i njohur gjithashtu në vend si Liqeni i Fortunës, në të cilin turistët hedhin para për realizimin e dëshirave. Ky liqen është rreth 15 metra i thellë dhe një deri në dy metra i gjerë. Gjatë verës temperatura është konstante në 13 ° C, por gjatë dimrit ajo bie në rreth 11 ° C.

Në shpellë ju mund të ndiqni fantazitë tuaja dhe imagjinaten. Nëse shikoni kristalet në shpellë, ndonjëherë mund të shihni peshk, veshët e një elefanti dhe shumë më tepër. E veçanta për këtë shpellë janë rezonancat në stalaktit, kështu që mund të luhen edhe melodi. Nese adhuroni stalagmitet, stalagmitet dhe aragonitet nëntokësore, si dhe ngjyrat e ndritshme të mureve atëherë shpella e Gadimes është vend ideal për ju. Është një nga shpellat më të vjetra dhe më të famshmet në Kosovë. Thuhet se shpella është zbuluar nga një fshatar. Kur e zbuloi, ai pyeste veten se si mund të ndodhte diçka e tillë dhe informoi autoritetet për këtë.


Artikuj me simbole shqiptare dhe kosovare


SHOP

Foto Galeria

Na dërgoni fotot tuaja më të bukura të Kosovës. Ne tregojmë fotografitë më të mira nga atdheu.

Gadime Kosova
Stalaktitet e Gadimes
Gadime shpella Lipjan
Fshatin Gadime
Gadime aragonitet shpella

Newsletter - atdheu.com

Ka shumë për të zbuluar!

Regjistrohuni në Newsletter për të qenë gjithmonë i informuar me të rejat dhe ofertat tona më të fundit.


Fluturimet

Këtu mund ti gjeni kompanitë më të besueshme, të përzgjedhura që organizojnë fluturime drejt Prishtinës nga të gjitha qendrat botërore dhe anasjelltas. Rezervime të shpejta dhe të sigurta të biletave.

Info

Udhëzues udhëtimi

Turne me udhëzues (travel guides) janë argëtuese! Jo vetëm që do të mësoni shumë për vendin që po vizitoni, por gjithashtu do të mbeteni të habitur, të kënaqur kur zbuloni kënaqësitë e Kosovës me një udhëzues të mirë.

Info

Hotele

Akomodimi në Kosovë është i lirë, kështu që ju mund të gjeni edhe hotele ekskluzive me çmime të ulëta. Mund të kurseni shumë nëse vendosni për një hostel apo apartament privat.

Info

1260 m

Tropfsteinhöhle

1966

Entdeckt

500 m

Zugänglich

Top Ofertat për vizitorët tanë në vendet e më poshtme:

Ne kemi zgjedhur ofertat më të mira në vendet e juaj, ofertat e sigurimit, ofertat për smartphone, ofruesve të internetit, kredive, online-shop dhe shumë më tepër.