Zona e skive Bogë

Ju gjithashtu mund të bëni ski në Kosovë. Zona e skive Boge në Malet e Rugovës.

Zona e skive Bogë

Resorti Bogë në Kosovë

Boga është një fshat i vogël në Alpet Shqiptare në Kosovën perëndimore. Boga i përket komunës së Pejës. Ka 3 km shpate në dispozicion për ski dhe dëborë. 1 ashensor transporton mysafirët. Zona e sporteve dimërore është në një lartësi prej 1,360 deri në 1,570 m. Boga është një vendpushim pushimesh që banohet vetëm nga 24 persona.

Fshati ndodhet në një lartësi prej rreth 1400 m në shpatet jugore të vargmalit Hajla 2403 m rreth 21 kilometra në perëndim të Pejës. Përveç një vendpushimi sportiv dimëror, Boga shërben gjithashtu si një pikënisje për shetitje në atë zonë. Bistrica e Pejës e ka burimin pranë Bogës dhe vazhdon poshtë luginës për të formuar Grykën e Rugovës.

Boga shpejt po bëhet një vendpushim popullor në Kosovë. Shumë shtëpi pushimi janë ndërtuar dhe prania e zonës së skive tërheq shumë vizitorë. Boga është zona e dytë e skive ngjitur me Brezovicën në jug të vendit. Ngjitjet në malet e Bogës, malin Hajla (2,403m) ofron disa nga peisazhet më të largëta dhe më të egra. Fshatrat piktoreske malore janë të banuara nga komunitete bujqësore ku praktikat bujqësore dhe jeta tradicionale baritore janë ruajtur për breza të tërë.


Artikuj me simbole shqiptare dhe kosovare


SHOP

Foto Galeria

Na dërgoni fotot tuaja më të bukura të Kosovës. Ne tregojmë fotografitë më të mira nga atdheu.

Resorti Bogë në Kosovë
Kosova Boga
Boge resorti Rugova
Boge Natyra Bogë
Boge Dimër Kosovo

Newsletter - atdheu.com

Ka shumë për të zbuluar!

Regjistrohuni në Newsletter për të qenë gjithmonë i informuar me të rejat dhe ofertat tona më të fundit.


Fluturimet

Këtu mund ti gjeni kompanitë më të besueshme, të përzgjedhura që organizojnë fluturime drejt Prishtinës nga të gjitha qendrat botërore dhe anasjelltas. Rezervime të shpejta dhe të sigurta të biletave.

Info

Udhëzues udhëtimi

Turne me udhëzues (travel guides) janë argëtuese! Jo vetëm që do të mësoni shumë për vendin që po vizitoni, por gjithashtu do të mbeteni të habitur, të kënaqur kur zbuloni kënaqësitë e Kosovës me një udhëzues të mirë.

Info

Hotele

Akomodimi në Kosovë është i lirë, kështu që ju mund të gjeni edhe hotele ekskluzive me çmime të ulëta. Mund të kurseni shumë nëse vendosni për një hostel apo apartament privat.

Info

Top Ofertat për vizitorët tanë në vendet e më poshtme:

Ne kemi zgjedhur ofertat më të mira në vendet e juaj, ofertat e sigurimit, ofertat për smartphone, ofruesve të internetit, kredive, online-shop dhe shumë më tepër.