Parku Kombëtar Prevalla

Peizazh që të lë pa frymë Prevalla është një destinacion popullor për pushime për alpinistët ose skiatorët.

Prevalla Kosovë

Prevalla Parku Kombëtar

Prevalla është një fshat në komunën e Prizrenit në Kosovë . Prevalla është e vendosur në jug të Kosovës në Malet e Sharrit në shpatin jugor të Oshlakut rreth 1500 m, gati 30 kilometra nga Prizreni dhe rreth dymbëdhjetë kilometra nga Brezovica , qendra më e madhe e skive në Kosovë. Majat e borës krijojnë një pamje magjepse me qetësi qetësuese.

Terreni malor, peisazhet e prevalles të lëjnë pa frymë, ajri i pastër në këtë zonë e bëjnë atë një zonë fantastike për shëtitje, ski dhe relaksim. Për më tepër, lumi Lepenci e ka burimin në këtë zonë, gjë që e bën atë edhe më tërheqës dhe interesant për vizitorët.

Prevalla ndodhet në majë të qafës midis luginave të Bistricës së Prizrenit dhe një lugine anësore të Lepenacit dhe kështu në pellgun ujëmbledhës midis Adriatikut dhe Egjeut. Një rrugë të çon nga Prizreni përmes Prevalles në Shtrpce. Rajoni është pjesë e Parkut Kombëtar Sharr . Fshati kufizohet me një zonë të madhe të pyllëzuar mahitëse. Parku Kombëtar Prevalla është një park në Malet e Sharrit në rrugën nga Shterpce në Prizren në një lartësi prej 1515 metra mbi nivelin e detit.


Artikuj me simbole shqiptare dhe kosovare


SHOP

Foto Galeria

Na dërgoni fotot tuaja më të bukura të Kosovës. Ne tregojmë fotografitë më të mira nga atdheu.

Prevalla natyra Kosova
Prevalla në dimër
Prevalla fshati pranverë
Prevalla Kali
Prevalla e Sharrit ski

Newsletter - atdheu.com

Ka shumë për të zbuluar!

Regjistrohuni në Newsletter për të qenë gjithmonë i informuar me të rejat dhe ofertat tona më të fundit.


Fluturimet

Këtu mund ti gjeni kompanitë më të besueshme, të përzgjedhura që organizojnë fluturime drejt Prishtinës nga të gjitha qendrat botërore dhe anasjelltas. Rezervime të shpejta dhe të sigurta të biletave.

Info

Udhëzues udhëtimi

Turne me udhëzues (travel guides) janë argëtuese! Jo vetëm që do të mësoni shumë për vendin që po vizitoni, por gjithashtu do të mbeteni të habitur, të kënaqur kur zbuloni kënaqësitë e Kosovës me një udhëzues të mirë.

Info

Hotele

Akomodimi në Kosovë është i lirë, kështu që ju mund të gjeni edhe hotele ekskluzive me çmime të ulëta. Mund të kurseni shumë nëse vendosni për një hostel apo apartament privat.

Info

Top Ofertat për vizitorët tanë në vendet e më poshtme:

Ne kemi zgjedhur ofertat më të mira në vendet e juaj, ofertat e sigurimit, ofertat për smartphone, ofruesve të internetit, kredive, online-shop dhe shumë më tepër.