Liqeni i Radoniqit

Liqeni Radoniq ose Liqeni i Dukagjinit është një rezervuar në Kosovën perëndimore, rreth njëmbëdhjetë kilometra nga qyteti i Gjakovës.

Liqeni i Radoniqit Kosova

Liqeni i Radoniqit në Kosovë

Liqeni i Radoniqit ose i quajtur ndryshe Liqeni i Dukagjinit është hap për herë të parë në Mars 1983. Liqeni emrin e mori nga fshati që u përmbyt nga krijimi i rezervuarit artificial po në këtë fshat. Liqeni ka ujë të pastër dhe është i pasur edhe me peshk të ndryshëm. Distanca midis Gjakovës dhe Liqenit të Radoniqit është 11 km.

Liqeni luan një rol të madh në furnizimin me ujë të pijshëm të komunës së Gjakovës (me 44 fshatra), komunës së Rahovecit (me tetë fshatra) dhe komunës së Prizrenit (me 20 fshatra): furnizon rreth 214,000 njerëz. Me një sipërfaqe prej 5.62 kilometra katrorë dhe një vëllim prej 113 milion metra kub, është liqeni i dytë më i madh në Kosovë.

Ka më shumë se 30 mundësi akomodimi rreth Liqenit Radoniq për pushime. Liqeni ka një sipërfaqe prej 5.96 km2, duke e bërë atë liqeni i dytë më i madh në Kosovë. Uji kristal i pastër i kombinuar me pasazhin që të lë pa frymë e bën këtë liqen një vend ideal për dikë që dëshiron të pushojë dhe të shijojë bukuritë e natyrës. 

Partneri juaj profesional për Webdesign


Rrisni biznesin tuaj me një Web faqe dhe marketing profesional.


Web Faqe & Marketing

Foto Galeria

Na dërgoni fotot tuaja më të bukura të Kosovës. Ne tregojmë fotografitë më të mira nga atdheu.

Radoniqi rezervuar në Kosovën
Radoniq Kosovo
Radiniq Liqeni i Dukagjinit
Liqeni Radoniq në Kosovë
Radoniq Kosovë

Newsletter - atdheu.com

Ka shumë për të zbuluar!

Regjistrohuni në Newsletter për të qenë gjithmonë i informuar me të rejat dhe ofertat tona më të fundit.


Fluturimet

Këtu mund ti gjeni kompanitë më të besueshme, të përzgjedhura që organizojnë fluturime drejt Prishtinës nga të gjitha qendrat botërore dhe anasjelltas. Rezervime të shpejta dhe të sigurta të biletave.

Info

Udhëzues udhëtimi

Turne me udhëzues (travel guides) janë argëtuese! Jo vetëm që do të mësoni shumë për vendin që po vizitoni, por gjithashtu do të mbeteni të habitur, të kënaqur kur zbuloni kënaqësitë e Kosovës me një udhëzues të mirë.

Info

Hotele

Akomodimi në Kosovë është i lirë, kështu që ju mund të gjeni edhe hotele ekskluzive me çmime të ulëta. Mund të kurseni shumë nëse vendosni për një hostel apo apartament privat.

Info