Qyteti i Podujevës

Podujeva ose Besiana ndodhet në verilindje të Kosovës, në kufi me Serbinë. Lumi Llap rrjedh përmes Podujevës. Rajoni i këtij qyteti Podujeves mban emrin e këtij lumi.

Kosova Podujeva

Qyteti i Podujevës - Kosovë

Në afërsi të qytetit është rezervuari Batllava (Liqeni i Batllaves), i ndërtuar në vitet gjashtëdhjetë, i cili ishte ndërtuar për furnizimin me ujë të pijshëm dhe i cili akoma u ofron ujë të pijshëm komunave të Podujevës dhe Prishtinës deri më sot. Në verë është një liqen i njohur për not dhe peshkim për njerëz nga i gjithë vendi.

Liqeni Batllava është një nga liqenet më të mëdhenj në pjesën lindore të Kosovës. Kryesisht furnizohet nga lumi i vogël Batllava, i cili derdhet në Lap disa kilometra poshtë digës. Emri Batllava vjen nga fshati afër që quhet Batllava. Podujeva ka gjithsej 76 fshatra, zona e tyre është 663 km².

Regjistrimi i popullsisë në vitin 2011 tregoi një popullsi prej 88,499 për komunën e Podujevës. Podujeva ndodhet 35 km nga Prishtina në një autostradë të pjesshme. Në Podujevë udhëtohet edhe nga Serbia përmes Merdarit dhe është qyteti i parë në Kosovë. Nëse po vini nga Shqipëria mënyra më e lehtë është autostrada Durrës - Kukës - Prizren - Besi. Nga Mitrovica mund të përdorni rrugën rajonale përmes Bajgorës.


Artikuj me simbole shqiptare dhe kosovare


SHOP

Foto Galeria

Na dërgoni fotot tuaja më të bukura të Kosovës. Ne tregojmë fotografitë më të mira nga atdheu.

Qyteti i Podujevës Panorama
Podujeva Naten
Podujeva Lumi Llap
Podujeva qendra e qytetit
Podujeva Parku

Newsletter - atdheu.com

Ka shumë për të zbuluar!

Regjistrohuni në Newsletter për të qenë gjithmonë i informuar me të rejat dhe ofertat tona më të fundit.


Fluturimet

Këtu mund ti gjeni kompanitë më të besueshme, të përzgjedhura që organizojnë fluturime drejt Prishtinës nga të gjitha qendrat botërore dhe anasjelltas. Rezervime të shpejta dhe të sigurta të biletave.

Info

Udhëzues udhëtimi

Turne me udhëzues (travel guides) janë argëtuese! Jo vetëm që do të mësoni shumë për vendin që po vizitoni, por gjithashtu do të mbeteni të habitur, të kënaqur kur zbuloni kënaqësitë e Kosovës me një udhëzues të mirë.

Info

Hotele

Akomodimi në Kosovë është i lirë, kështu që ju mund të gjeni edhe hotele ekskluzive me çmime të ulëta. Mund të kurseni shumë nëse vendosni për një hostel apo apartament privat.

Info

88.499

Banorë

633 km²

Sipërfaqja

1939

Themelimi

Top Ofertat për vizitorët tanë në vendet e më poshtme:

Ne kemi zgjedhur ofertat më të mira në vendet e juaj, ofertat e sigurimit, ofertat për smartphone, ofruesve të internetit, kredive, online-shop dhe shumë më tepër.