Liqeni i Batllavës

Një liqen i mrekullueshëm, i përdorur gjithashtu si zonë rekreative, veçanërisht për kampe dhe sporte ujore.

Liqeni Batllava

Liqeni Batllava

Liqeni i Batllavës është një rezervuar i rëndësishëm në komunën e Podujevës, Kosovë. Kryesisht ushqehet nga lumi i vogël Batllava, i cili derdhet në Lap disa kilometra poshtë digës. Emri Batllava vjen nga fshati afër Batllava. Përveç kësaj, Liqeni Batllava përdoret gjithashtu si një zonë rekreative, veçanërisht për kampe dhe sporte ujore.

Aktivitetet në natyrë nuk lihen pas dore në dhe përreth Liqenit të Batllavës. Ju mund të bëni zhytje, kajak, ose rrëshqitje në ujë. Një larmi mundësish shëtitjeje ju presin rreth rezervuarit. Fshatrat malorë origjinalë janë gjithashtu karakteristikë e zonës. Lartësia mbi nivelin e detit 642 m, sipërfaqja e liqenit është 5.1 m².

Liqeni Batllava është një nga liqenet më të mëdhenj në Kosovë që ndodhet në pjesën lindore të Kosovës. Ushqehet nga lumi Batlava. Shërben si burimi kryesor i ujit të pijshëm për territorin e Prishtinës dhe Podujevës, dhe është një nga destinacionet turistike më të njohura për kosovarët.


Artikuj me simbole shqiptare dhe kosovare


SHOP

Foto Galeria

Na dërgoni fotot tuaja më të bukura të Kosovës. Ne tregojmë fotografitë më të mira nga atdheu.

Liqeni i Batllavës
Liqeni i Batllavës verës
Batllava dimër
Batllava sporte ujore
Batllava Anije Liqeni

Newsletter - atdheu.com

Ka shumë për të zbuluar!

Regjistrohuni në Newsletter për të qenë gjithmonë i informuar me të rejat dhe ofertat tona më të fundit.


Fluturimet

Këtu mund ti gjeni kompanitë më të besueshme, të përzgjedhura që organizojnë fluturime drejt Prishtinës nga të gjitha qendrat botërore dhe anasjelltas. Rezervime të shpejta dhe të sigurta të biletave.

Info

Udhëzues udhëtimi

Turne me udhëzues (travel guides) janë argëtuese! Jo vetëm që do të mësoni shumë për vendin që po vizitoni, por gjithashtu do të mbeteni të habitur, të kënaqur kur zbuloni kënaqësitë e Kosovës me një udhëzues të mirë.

Info

Hotele

Akomodimi në Kosovë është i lirë, kështu që ju mund të gjeni edhe hotele ekskluzive me çmime të ulëta. Mund të kurseni shumë nëse vendosni për një hostel apo apartament privat.

Info

2.334

Banorë

5,1 km²

Zona

642 m

Mbi nivelin e detit

Top Ofertat për vizitorët tanë në vendet e më poshtme:

Ne kemi zgjedhur ofertat më të mira në vendet e juaj, ofertat e sigurimit, ofertat për smartphone, ofruesve të internetit, kredive, online-shop dhe shumë më tepër.